top of page

OM SVANEKE BV

BV blev startet i 1997 af Maria & Malene

 

Årsagen til at BV overhovedet blev startet kom ud fra et ønske om at bibeholde vores sammenhold. Stille og roligt begyndte vi alle én for én at forlade øen for at arbejde eller studere, og vi ønskede ganske enkelt at have en tradition - et tidspunkt på året - hvor vi alle kom hjem og var sammen.

 

Og dette ønke er blevet opfyldt. For det er ikke bare den ene dag på året vi ses. Sidegevinsten har været at vi alle tager ferie omkring BV, og dermed har flere uger sammen i Svaneke. Genialt!

 

I de første år mindede BV mere om en lille privat fest end det der er idag. Og der var ikke noget decideret udklædningstema. Vi startede med at man blot skulle have sit hotteste badeudstyr på, men fangede med det samme at der var en interesse for at klæde sig ud. Og den interesse er kun blevet større. Hvert år bliver vi lige så overraskede som året før, over hvor opfindsomme folk er og hvor meget de gør ud af det! Det er fantastisk at opleve.

 

I 1998 havde vi det første udklædningstema og i 1999 introducerede vi en pokal for bedste udklædning, da folk gjorde så meget ud af og og fortjente muligheden for at kunne vinde en pris.

 

Det var først i 2000 at vi begyndte at mødes på torvet, før da troppede vi blot op på Hullehavn. Men kostumerne begydte at være så store og flotte, at vi gerne ville vise byen dem.

 

I 2006 fejrede vi 10 års jubilæum på bedste vis, med et rekord højt antal deltagere, smukt solskinsvejr og live band.

 

I 2007 inviterede vi Martin og Nicolai ombord for at få nogle flere kræfter i teamet og mest af alt nogle nye indspark.

 

Samme år fik vi overrækt Svaneke Hæderspris 2007 fra Det Glade Vanvid. Og følelsen af at holde jubilæum én gang til blandede sig med stolthed. Skønt at få bekræftet at BV er værdsat af byen. Tak.

 

I 2014 rykkede vi banen over i den anden side af stranden, stolperne blev gravet og støbt ned i sandet af Ronni. TAK! Og med flot tilskud fra Kulturrådet på 5.000 kr. samt 1.000 kr. fra Handelstandsforeningen fik vi indkøbt nyt professionalet net og streg. Vi siger mange mange tak!

 

De seneste år har de fleste af os fået børn på skift, så deltagerlisten har været lidt skiftende, men vi er ved at være tilbage til start igen. Og det sætter vi stor pris på. Svaneke Beachvolley er intet uden de gode gamle deltagere!

 

I 2016 havde vi 20 års jubilæum, og fik i den anledning startet Svaneke Havnefest op som en slags hyldest til byen. Det blev til to gode havnefester, og mon ikke vi kan få den op at stå igen, hvis nogle sponsorer henvender sig. 

Vi glæder os til mange flere år endnu!

Har du en god

OM SVANEKE BEACHVOLLEY

Har du en god idé til et udklædningstema?

Skriv til os

bottom of page